Gratins met venkel en pittige kaas
20 minuten bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Maak de venkelknollen schoon, verwijder de onderkant en snijd ze in parten (bewaar de fijne takjes groen voor garnering)
- Zet de gratins in een ruime en ingevette ovenschaal
- Leg de venkel, afgewisseld met plakjes serrano ham, om de gratins heen, met de snijkant naar boven en smeer ze in met olijfolie
- Draai flink peper over de groenten en verdeel daarna de dille, pijnboompitten en de kaas erover
- Bak alles in 20 min. gaar en goudbruin in de oven
Wijnsuggestie: Rosé
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 415 kcal
- 30 g vet waarvan 17 g verzadigd
- 15 g koolhydraten
- 20 g eiwit
- 3 g vezels
- 2,9 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen